آیا آینده ارزهای مجازی، توکنهای با پشتوانه واقعی و سازگار با شریعت اسلامی هستند؟
مترجم: مصطفی رحمتی
افزودن دارایی به ارزهای دیجیتال، یک لایه اضافه برای محافظت از مشتریان را ایجاد میکند.
همزمان با رشد قیمت بیتکوین و ظهور روزانه ارزهای دیجیتال جدید، سوالاتی درمورد پایداری در این بازار مطرح میشود. چه چیزی این پدیده را به پیش میراند؟ بعضی از منتقدین ادعا میکنند که این حباب دوام نخواهد آورد، و با گزینههای پایدارتر جایگزین خواهد شد.
در حال حاضر صنعت ارزهای رمزنگاری شده یک بازار سرمایه با ارزش بیش از 200 بیلیون دلار را دارد که از سال 2016 به بعد بدون هیچ گونه کاهش سرعت جهش پیدا کرده است. تحلیل گران متعارف اقتصاد معتقدند که افزایش قیمت به دلیل عرضه کاهش یافته از سوی افراد احتکار کننده بیتکوین و در نتیجه ایجاد نیاز کاذب در بازار است، در کنار این حقیقت که ارزهای دیجیتال بسیاری را فقط با بیتکوین میتوان خریداری کرد. آیا توکنهای دیجیتال با پشتوانه دارایی، پاسخ مساله ساخت بازار پایدارتر ارزهای مجازی است؟
اصول اسلامی مقررات مالی ایجاب میکند که الزاما یک جنبه و نشان فیزیکی از دارایی اساسی با مبنای مساوی در ازای آنچه قرار است صادر شود، وجود داشته باشد. دارایی مبنا و پایه را نمیتوان به عنوان یک اهرم برای سرمایه گذاری در جهت کسب سود بیشتر از نرخ بدهی استفاده کرد، و این دارایی حتما باید به شکل یک به یک یا نظیر به نظیر صادر شود تا ضمانت کند که نقدینگی، واقعی است نه براساس بدهی. حاکمیت بر محصولات اسلامی بسیار شدید است، که منظور نظارتی است از سوی شریعت و در راستای تضمین تجارت اخلاقی محصولات، در چهارچوب دستورالعملهای تعیین شده برای انواع تجارت کالا.
این روزها با ظهور هر توکن دیجیتالی جدید، شخصیتهای شکاک و بدبین در فضای آنلاین، به این توکنها اتهام تقلبی بودن و کلاهبرداری میزنند. سرمایه گذاران قبل از این به دلیل پروژههای سایه ای اغلب آسیب دیده اند و به همین جهت شفافیت بیشتری را طلب میکنند.
میتوان گفت توکنهای با پشتوانه دارایی که مطابق با استانداردهای بالای بخش مالی اسلام هستند میتوانند این اتهامات و نوسانات مرتبط با آنها را از بین ببرند. به طور مثال توکنهای دیجیتالی که طلای فیزیکی پشتوانه آنهاست، میتواند ریسک را کاهش دهد و فرصتهای جذابتر سرمایه گذاری را فراهم کند.
افزودن دارایی به ارزهای دیجیتال لایه محافظتی را برای سرمایه گذاران ایجاد میکند و این لایه ضمانت میکند که کمترین مقدار خروج اتفاق بیافتد و از نابود شدن همه اعتباراتشان جلوگیری کند. این مفهوم موجب ایجاد شفافیتی است که بازار بسیار به آن نیاز دارد. این موضوع به سرمایه گذاران این امکان را میدهد تا ارزش بازاری و اساس دارایی یک ارز رمزنگاری شده را ارزیابی کنند و نسبت به طرحهایی مثل «یک شبه پولدار شدن» هشدار میدهد، به این دلیل که متولی توکن باید الزامات پایه را فراهم آورد، تا بتواند محصول خود یا همان ارز رمزنگاری شده را اجرا کند.
یکی از راههای رسیدن به موفقیت در بحث ارزهای دیجیتال این است که پشتوانهای از جنس دارایی واقعی برای آنها قرار دهیم و در نتیجه آیندهای پایدارتر، شفافتر و با نقدینگی و جریان سرمایهای بیشتر برای این صنعت ایجاد کنیم.
منبع: financemagnates
دیدگاه خود را ثبت کنید